Belajar Bahasa Osing (Wangsalan)

Nambahi cathetan maning :
Wangsalan
Contone :
• blimbing bumi (wesah) artine susah
• gelepung sawi (kanji) artine janji
• ngelawang banyu (dham) artine ngidham
• ngelemah bom (pasir) artine ngesir
• mbelung nangka (beton) artine katon-katonen
• ngerambut pitik (wulu) artine ngelulu
• gelang alit (ali-ali) artine ngelali
• merica kecut (wuni) artine sak uni-unine
• damar gunung (lintang) artine ketang-ketang
• ngrokok cendek (tegesan) artine negesan
• semur wader(koyong) artine keloyongan
• deling kambang wonten lautan (katir) artine kuwatir.
• manuk cilik kang anter ibere (manuk prit) artine morat-marit
• kintel godhong (kembang wongso) artine nelongso
• griya alit wonten pinggire mergi (pejagan) artine jaganen.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *